Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και ίσως μια από τις πιο εκπληκτικές πόλεις της Ευρώπης ή και όλου του κόσμου, με τον ποταμό Δούναβη να την διασχίζει ολόκληρη μέσα στην καρδιά της πόλης και να την χωρίζει στη μέση.

Η Βουδαπέστη ιδρύθηκε το 1873 με την ένωση τριών πόλεων της Oβούδα (παλιά Βούδα), της Βούδα και της Πέστης. Η Οβούδα και η Βούδα βρίσκονται δυτικά ένω η Πέστη βρίσκεται ανατολικά. Η Πέστη αποτελείται από τις πεδιάδες και η Βούδα και η Οβούδα απότελούνται από τους λόφους. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας δίκαια θεωρείται ως η Βασίλισσα του Δούναβη, με την υπέροχη ιστορία της, την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της, τους ζωντανούς ρυθμούς της και παρόλο που η Βουδαπέστη είναι μια μοντέρνα πόλη έχει διατηρήσει το χάρισμα και τις παραδόσεις της. Το κλίμα της πόλης είναι κυρίως ηπειρωτικό και ξεχωρίζουν και οι τέσσερις εποχές.

Αξιοθέατα, Μουσεία, Μνημεία:

Όπου κι αν πάτε, όπου κι αν γυρίσετε στην Βουδαπέστη θα δείτε παλάτια, εκκλησίες και μουσεία. Η Βουδαπέστη είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία και γοητεία, μια πόλη που παρόλο που διαθέτει μια σύγχρονη εμφάνιση δεν έχει ξεχάσει την κληρονομιά της. Υπάρχουν πάρα πολλά μουσεία και μνημεία για να επισκεφτεί κανείς στην Βουδαπέστη, κάποια από αυτά είναι:

· Μουσείο Aquincum και Ρωμαικά Ερείπια

· Βασιλικό Παλάτι

· Εθνική Αίθουσα Εκθέσεων

· Μούσειο Ιστορίας Βουδαπέστης – Μουσείο Κάστρου

· Πολεμικό Μουσείο

· Μουσείο Ferenc Hopp Ασιατικής Τέχνης

· Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών

· Αναμηνηστικό Μουσείο Lajos Kassák

· Μουσείο Kiscell

· Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Μουσείο Ludwig Βουδαπέστης

· Μουσείο Μεταφορών

· Εθνική Πινακοθήκη

· Εθνικό Μουσείο

· Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ουγγαρίας

· Παλάτι Τεχνών

· Μουσείο Καλών Τεχνών

· Εθνογραφικό Μουσείο

· Πάρκο Αγαλμάτων

· Μνημείο Αγ.Gellert

· Μεγάλη Αίθουσα Αγοράς

· Μνήμα Gul Baba

· Πλατεία Ηρώων

· Προμαχώνας Αλιέων

· Αλυσιδωτή Γέφυρα

Θερμικές Πηγές, Σπα:

Η πόλη της Βουδαπέστης είναι γεμάτη από φυσικές πηγές, σπηλιές και σπα. Οι περισσότερες θερμικές πηγές έχουν ιαματικές ιδιότητες. Ένα από τα πιο διάσημα σπα της πόλης είναι το Τουρκικό λουτρό του 16ου αιώνα. Τα λουτρά και οι φυσικές πηγές συνδέονται με τις απίστευτες σπηλιές οι οποίες είναι σχεδόν 200. Μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιες από αυτές και να δείτε τι κρύβεται κάτω από την πόλη.

Δημόσια Συγκοινωνία:

Η Δημόσια Συγκοινωνία στην Βουδαπέστη είναι ευρεία και πολυ επαρκής. Υπάρχουν σταθμοί σε κάθε 400 μέτρα στην πόλη και υπάρχει υπόγειος σιδηρόδρομος, λεωφορεία, τραμ και τρόλλευ και όλα έχουν εξαιρετικά κριτήρια. Κάποιες γραμμές λειτουργούν ακόμα και το βράδυ. Τα εισητήρια είναι τα ίδια για όλες τις γραμμές αλλά πρέπει να αγοράζονται πριν την επιβίβαση.