Βερολίνο

Το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα της Γερμανίας. Παρόλο που η ιστορία του Βερολίνου είναι μοναδική, η πόλη θεωρείται σχετικά καινούρια. Ο πολιτισμός άκμασε στο Βερολίνο και παρόλο που η πόλη καταστράφηκε πόλλες φορές στο πέρασμα των χρόνων και ειδικά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατάφερε να επιβιώσει. Το 1961 με την κατασκευή του Τείχους του Βερολίνου, το Βερολίνο χωρίστηκε στα δυο, το Ανατολικό και το Δυτικό Βερολίνο και παρέμεινε έτσι για είκοσι οχτώ χρόνια και μια μέρα αλλά το 1989 το Τείχος έπεσε και η πόλη ενώθηκε και πάλι. Μικρά κομμάτια του τείχους παραμένουν ως σύμβολο και ως υπενθύμιση όλων αυτών των δύσκολων καιρών για τους Γερμανούς. Από τότε το Βερολίνο έχει εξελιχθεί σε μια καταπληκτική πόλη κι έχει πολλά να προσφέρει. Το Βερολίνο είναι γεμάτο μουσεία, παλάτια και κήπους. Η ιστορία του είναι πλούσια και ο πολιτισμός του είναι καταπληκτικός.

Αξιοθέατα

Το Βερολίνο διαθέτει μοναδικά αξιοθέατα τα οποία απλά κόβουν την ανάσα. Τα αξιοθέατα και τα μνημεία στο Βερολίνο είναι αμέτρητα. Κάποια από αυτά είναι:

το Τείχος του Βερολίνου (ότι απέμεινε από αυτό), το Reichstag, η πύλη Brandenburg, η Πλατεία Potsdamer , το Rotes Rathaus, η Στήλη της Νίκης, το Unter den Linden, την Friedrichstraße,η Πλατεία Pariser, η Alexanderplatz, η Αναμνηστική Εκκλησία του Kaiser Wilhelm. Στις περιοχές αυτές θα βρείτε πολλά πολυτελή ξενοδοχεία τα οποία παρέχουν μοναδική θέα στα αξιοθέατα της πόλης.

Μουσεία

Υπάρχουν πολλά σημαντικά μουσεία στο Βερολίνο με εκθέματα σύγχρονης αλλά και αρχαίας τέχνης και ιστορίας. Περισσότερα από 170 μουσεία περικυκλώνουν την πόλη του Βερολίνου και οπουδήποτε κι αν πάτε θα είστε περιτριγυρισμένοι από τέχνη. Το Βερολίνο νιώθει τον παλμό των μοντέρνων καιρών και η πόλη έχει δημιουργήσει ένα πραγματικά πνευματικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σκηνικό. Καλλιτέχνες συγκεντρώνονται στο Βερολίνο για τις ετήσιες εκθέσεις τέχνης και η πόλη είναι το κατάλληλο μέρος για να βρεθεί κανείς ειδικά κατά την περίοδο αυτή. Το Βερολίνο είναι αναμφισβήτητα η πρωτεύουσα των Ευρωπαϊκών τεχνών. Η πόλη του Βερολίνου ακόμα διαμορφώνεται αλλά προσφέρει έναν τόσο δημιουργικό αέρα με τα μουσεία και την ιστορίας της. Τα μουσεία στο Βερολίνο διαθέτουν μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων και θησαυρών από το παρελθόν και το παρόν. Οι διαφωτιστικοί πόροι του Βερολίνου αναπτύσσονται πολύ αυτή την εποχή και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέσα στα χρόνια που έρχονται. Η πόλη λατρεύει τις τέχνες. Κάποια από τα πιο γνωστά μουσεία είναι:

· Το Παλιό Μουσείο

· Το Νέο Μουσείο

· Η Παλιά Εθνική Πινακοθήκη

· Η Πινακοθήκη Ζωγραφικής

· Το Μουσείο Νησί

· Το Μουσείο της Περγάμου

· Το Εβραικό Μουσείο

· Το Μουσείο Ινδιάνικης Τέχνης

· Το Hamburger Bahnhof

· Το Μουσείο Ευρωπαικών Πολιτισμών

· Το Μουσείο Συμμαχιών

· Η Νέα Εθνική Πινακοθήκη

· Το Μουσείο Ανατολίτικων Τεχνών

· Το Εθνολογικό Μουσείο

Παλάτια και Κήποι

Τα παλάτια στο Βερολίνο περιγράφουν όλη την ιστορία της πόλης. Τα πάρκα και η κήποι στην πόλη είναι πανέμορφα και οι άνθρωποι λατρεύουν να κάνουν περιπάτους εκεί ή απλά να απολαμβάνουν το πράσινο. Το Βερολίνο έχει υπέροχα και μεγευτικά παλάτια και εκθαμβωτικούς κήπους που πραγματικά αξίζουν μια επίσκεψη. Ο Βοτανικός Κήπος του Βερολίνου μια απέραντη έκταση με άπειρα φυτά είναι ένας από τους πιο φημισμένους κήπους στον κόσμο.

Φεστιβάλ, Ψυχαγωγία, Τέχνες

Το Βερολίνο είναι η μητρόπολη των τεχνών με σπουδαία θέατρα παραστάσεων όπερας, με περισσότερα από πενήντα θέατρα και πολλές συμφωνικές ορχήστρες. Η πόλη είναι επίσης ξακουστή για τον ζωολογικό της κήπο, που διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό διαφορετικών ζώων. Οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα μπαρ παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην διασκέδαση και είναι επίσης μέρος του τρόπου ζωής της πόλης.

Υπάρχουν ακόμα πολλές γιορτές που γιορτάζονται με φεστιβάλ και παρελάσεις, όπως η Μέρα του Christopher Street, το καρναβάλι Love Parade, το JazzFest και τόσα άλλα. Πολλοί άνθρωποι από άλλες πόλεις και χώρες συναθροίζονται στο Βερολίνο για όλα αυτά τα φεστιβάλ και τους εορτασμούς.

Η νυχτερινή ζωή στο Βερολίνο είναι επίσης πόλη ζωντανή και υπάρχουν κλάμπς για όλα τα γούστα. Το Βερολίνο θεωρείται το κέντρο της νυχτερινής ζωής στην Ευρώπη.

Δημόσια Συγκοινωνία

Το σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας στο Βερολίνο έχει ευρεία διάσταση και μπορείτε να βρεθείτε σε πολλές περιοχές εύκολα και με ασφάλεια. Υπάρχουν λεωφορεία και τραμ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και υπόγειος σιδηρόδρομος. Το Βερολίνο είναι από τις λίγες πόλεις στην Ευρώπη που δεν έχει πολλά αυτοκίνητα γιατί η δημόσια συγκοινωνία είναι εξαιρετική και ο κόσμος προτιμά την μετακίνηση με αυτήν. Υπάρχουν ακόμα τρένα που εκτελούν δρομολόγια εκτός Βερολίνου. Στο Βερολίνο έχει δημιουργηθεί η λωρίδα ποδηλάτων για όλους εκείνους που προτιμούν να μετακινούνται με ποδήλατα. Εφόσον η πρωτεύουσα της Γερμανίας είναι σπουδαίο μέρος για νυχτερινή ζωή και κλάμπινγκ υπάρχουν γραμμές λεωφορείων και τρένων που λειτουργούν όλη την νύχτα. Το να βρει κάνεις ταξί είναι επίσης πολύ εύκολο και οι οδηγοί ταξί είναι πολύ φιλικοί.

Γερμανική κουζίνα

Οι Γερμανοί τρώνε απλά και παραδοσιακά φαγητά. Όλοι γνωρίζουν πως οι Γερμανοί λατρεύουν τα λουκάνικα, αλλά και όλα τα είδη κρεάτων συμπεριλαμβανομένων και των θηραμάτων, και συνήθως τα σερβίρουν με πατάτες, κρεμμύδια και πλούσιες σάλτσες.