Σιγκαπούρη: Το σταυροδρόμι πολιτισμών

Τοποθετημένη σχεδόν στον Ισημερινό, η Σιγκαπούρη είναι μια από τις πλέον ανεπτυγμένες πόλεις του κόσμου και μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της Ασίας. Καταπράσινη πόλη, ξακουστή για τα πάρκα αναψυχής της, την υψηλή τεχνολογία και τα super καταστήματά της. Στους γεμάτους κόσμο δρόμους της Chinatown, οι μάντεις ης τύχης και οι μάγοι, οι καλλιγράφοι και οι πιστοί των ναών συνεχίζουν να είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Στην Μικρή Ινδία, μπορείτε να αγοράσετε το καλύτερο υφασμάτινο σαρί του κόσμου, φρέσκα καρυκεύματα ή μια φωτογραφία από τον αγαπημένο σας Hindu θεό. Στα μικρά μαγαζιά της Arab Street, όπου ο Ιμάμης ακούγεται από το κοντινό Sultan Mosque, μπορείτε να παζαρέψετε ατελείωτες ώρες, τα πάντα. Εδώ μπορείτε να φτιάξετε σε λίγες ώρες ένα κοστούμι, να βρείτε τα καλύτερα ηλεκτρονικά του κόσμου, πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα σε τόσο καλές τιμές που τελικά αυτό το ταξίδι να μη σας έχει κοστίσει τίποτα.

Διεθνή Αεροδρόμια

Changi Airport: (SIN)Βρίσκεται 20χλμ. Ανατολικά της Σιγκαπούρης. Παρακαλούμε συμπληρώστε την κάρτα αποβίβασης που θα σας έχει δοθεί μέσα σο αεροσκάφος πριν προχωρήσετε στον έλεγχο διαβατηρίων

Φόρος αεροδρομίου : S$ 15

Γνωρίζοντας την Σιγκαπούρη

Καιρός: Η Σιγκαπούρη έχει ευχάριστη θερμοκρασία, 24 – 33 Cο όλο τον χρόνο.

Γλώσσα: Αγγλικά, παράλληλα με την μητρική τους γλώσσα Mandarin, Malay ή Tamil.

Χρήμα: Δολάριο Σιγκαπούρης. 1S$ = 2euro  περίπου.

Βίζα: Ταξιδιώτες με ελληνικά διαβατήρια δεν χρειάζονται βίζα για παραμονή μέχρι 30 ημέρες. Τα διαβατήρια θα πρέπει να ισχύουν για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία εισόδου στη Σιγκαπούρη.

Γενικές πληροφορίες

Κίνδυνοι Υγείας – Εμβόλια : Κανένας.

Ώρα: GMT/UTC + 8 ώρες (+ 6 ώρες από Ελλάδα

Ηλεκτρικό: 220-240 Volt, 50Hz

Οδήγηση: Αριστερά – ανάποδα.

Εγκληματικότητα: Μια από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο.

Αγορές στην Σιγκαπούρη

*Μοντέρνο ντύσιμο: Orchard Road και Marina Bay

*Προϊόντα υπολογιστών / ηλεκτρονικά: Funan Centre

*Κινέζικα, Ινδικά, Αραβικά παζάρια: Σε ιστορικά κτίρια κατά μήκος του νησιού.

Οι καθορισμένες τιμές είναι κανόνας στα πολυκαταστήματα και σ΄ ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό καταστημάτων. Πολλοί λιανοπωλητές αναγράφουν τις τιμές σε ετικέτες. Συγκρίνετε τις τιμές πριν αγοράσετε. Είναι αρκετά εύκολο αφού υπάρχουν πολλά καταστήματα στις ίδιες περιοχές αγορών με παρόμοια αγαθά. Όταν διαπραγματεύεστε σε ένα κατάστημα ελαστικών τιμών, ξεκινήστε ρωτώντας τον έμπορο για την ¨καλύτερη τιμή¨ και μετά κάντε μια ρεαλιστική προσφορά. Να είστε προετοιμασμένοι για να κάνετε αρκετές προσφορές, πριν καταλήξετε σε μια τιμή συμφωνημένη και από τις δύο πλευρές

Discount Shops (καταστήματα με εκπτώσεις)

Για αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν παζάρια, τα discount shops προσφέρουν εναλλακτική λύση για τις καλύτερες αγορές. Τα καλύτερα discount shops είναι:

*Under S$2 Shop στην Coleman Sreet και στην Chinatown

*Tangs και Budget Corner στο Tangs Plaza

*Κατά μήκος της Orchard Road και στη Marina Square

*Esprit στο Hiap Huat House

*B&N στο Plaza Singapura

Ώρες λειτουργίας καταστημάτων: Από τις 10:00 – 21:00, επτά ημέρες την εβδομάδα! Η Σιγκαπούρη είναι μία από τις πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο. Μπορείτε να κυκλοφορήσετε για ψώνια ως αργά το βράδυ.

Επιστροφή χρημάτων GST από φόρους αγαθών και υπηρεσιών: Το 3% GST εφαρμόζεται στα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες. Οι επισκέπτες μπορούν να ζητήσουν επιστροφή για αγαθά που κοστίζουν από S$500 και πάνω.

Πιστωτικές κάρτες: Συνήθως American Express και Visa.

Αν ένα μαγαζί επιμένει στην επιβολή προσαύξησης, επικοινωνήστε με το τοπικό γραφείο της εταιρίας που ανήκει η κάρτα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

*American Express 299813

*Visa 530 4211

Εγγυήσεις: Τα περισσότερα μαγαζιά αποδέχονται το αίτημα σας για παροχή εγγύησης, αλλά εάν κάποιο δε σας δίνει εγγύηση, θα ήταν καλύτερα απλά να ψωνίσετε από κάπου αλλού.

Αδειες: Όλα τα όπλα (ακόμα και αναμνηστικά σπαθιά, μαχαίρια κλπ) θα πρέπει να συνοδεύονται από άδειες εξόδου, οι οποίες θα έχουν εκδοθεί από το Singapore Arms and Explosives Branch στο Νο. 3, Block J. Ladyhill Road, Τηλ. 7344163

Αποστολή εμπορευμάτων: Τα περισσότερα μεγάλα καταστήματα αναλαμβάνουν να φορτώσουν και να μεταφέρουν τις αγορές σπίτι σας. Αγοράστε μία ασφάλεια All risk, την οποία μπορεί να ετοιμάσει το κατάστημα για εσάς, ώστε να καλυφθούν τυχόν ζημιές κατά την μεταφορά και η περίπτωση απώλειας.

Παράπονα: Προφυλαχτείτε από τους κυνηγούς πελατείας που διατείνονται δωρεάν περιήγηση στα μαγαζιά και εξαιρετικές εκπτώσεις. Για προβλήματα σχετικά με ανέντιμη ή υπερβολικά αγενή εξυπηρέτηση, επικοινωνήστε με το Small Claims Tribunals στο τηλ. 535 6922 και στο φαξ 4355994.

Χρήσιμες πληροφορίες: Για ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά αγαθά, να προσέχετε πάντα τον κύκλο εναλλασσόμενου ρεύματος και τάσης. Κάποιοι εξοπλισμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις χώρες, ενώ κάποιοι άλλοι απαιτούν ειδικό μετασχηματιστή. Αν θέλετε ράφτη για τα ρούχα σας, επιβάλλετε μια ξεκάθαρη συμφωνία για τον τρόπο πληρωμής. Θα ήταν συνετό να αφήσετε μια προκαταβολή μαζί με την παραγγελία σας και να εξοφλήσετε τον λογαριασμό μόνο αφού ελέγξετε την ποιότητα εργασίας τους.

Φαγητό

Η ποικιλία της Σιγκαπούρης στο φαγητό είναι πραγματικά καταπληκτική. Οι τιμές στους πλανόδιους και στα παραδοσιακά μαγαζιά κυμαίνονται από S$3 – S$5 άτομο, στα fast food S$4 – S$7 το άτομο, ενώ στα εστιατόρια S$10 – S$120 το άτομο ανάλογα με το μέρος και την ώρα που θα γευματίσετε. Φορέστε Casual, βαμβακερά και λινά ρούχα. Τα μυστικά της Σιγκαπουριανής μαγειρικής προέρχονται από τους μετανάστες της. Οι μαγειρικές επιρροές πηγάζουν από την Κίνα, την Ινδία, την Μαλαισία και την Ινδονησία.

Κινέζικο φαγητό: Θα βρείτε όλα τα είδη κινέζικης κουζίνας, από το διακριτικό Καντονέζικο έως το καυτερό Σετσουάν

Καντονέζικο: Πρωτότυπο. Διακριτικές και ελαφριές γεύσεις. Τα καλύτερα Καντονέζικα εστιατόρια θα τα βρείτε στα εμπορικά κέντρα της Orchard Road και Marina Bay

Hokkien: Το Fried Hokkien Mee είναι από τις top συνταγές της Σιγκαπούρης. Ένα πλούσιο μείγμα από σταρένια μακαρόνια, σοταρισμένα με σκόρδο, γαρίδες, χοιρινό, καλαμάρι, λαχανάκια, αυγά και Κινέζικα κρεμμύδια με σάλτσα από ζωμό χοιρινού.

Teochew: Το μυστικό της κουζίνας Teochew είναι ο τρόπος ψησίματος ή βρασίματος σε λίπος με καρυκεύματα. Μοναδικό πιάτο είναι η διαυγής σούπα της με την ελαφριά γεύση. Δοκιμάστε ψάρι σούπα και πάπια ή χήνα σιγοψημένες.

Hainanese: Το Hainanese ρύζι με κοτόπουλο είναι το ιδανικό για Ευρωπαίους επισκέπτες. Απλό, ιδιαίτερα γευστικό, είναι συνδυασμός κοτόπουλου με σουσαμέλαιο και σάλτσα σόγιας, σερβιρισμένο με ρύζι φτιαγμένο με ζωμό από κοτόπουλο και καυτερή σάλτσα σκόρδου.

Hakka: Η κουζίνα Hakka είναι απλή, συχνά με φασόλια αντί για κρέας σαν κύριο συστατικό. Το σπιτικό κρασί χρησιμοποιείται για δυνατές σούπες και για να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και το κρέας. Ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα Hakka είναι η σούπα βοδινού και το Yong Tau Foo – σάλτσα από φασόλια και λαχανικά με ψιλοκομμένο ψάρι.

Πεκίνου: Κινέζικη κουζίνα που χαρακτηρίζεται για τα φαγητά με πρόβειο κρέας, αλλά η πιο διάσημη συνταγή της είναι η ξακουστή πάπια Πεκίνου.

Σετσουάν: Δυνατές και πικάντικες γεύσεις, όπως κοτόπουλο ή γαρίδες γαρνιρισμένα με πικάντικες σάλτσες τηγανισμένα κομματάκια χοιρινού και πάπια καπνιστή με φύλλα τσαγιού και καμφορά.

Βότανα: Οι συνταγές με βότανα είναι πολύ δημοφιλής καθώς πολλοί Κινέζοι στην Σιγκαπούρη βασίζουν την υγεία τους στα βότανα. Το καλύτερο πιάτο είναι το Bak Kut The, μια σούπα βοτάνων που περιέχει χοιρινό κρέας και σερβίρεται με τηγανισμένα κομμάτια ζύμης.

Θαλασσινά: Το καμάρι της Σιγκαπούρης στα θαλασσινά είναι αναμφισβήτητα το Chili Crab. Ολόφρεσκα καβούρια με το κέλυφος τηγανίζονται με σκόρδο, ζάχαρη, σάλτσα ντομάτας και σόγιας, καρυκεύματα και αυγά δημιουργώντας μια θαυμάσια σάλτσα η οποία τρώγεται με ψωμί. Τα πιο γνωστά εστιατόρια για θαλασσινά βρίσκονται στο East Coast Parkway και στο UDMC Seafood Centre. Θα βρείτε άφθονα εστιατόρια με καλά θαλασσινά σε όλη τη Σιγκαπούρη

Για χορτοφάγους: Υπάρχουν αρκετά Κινέζικα και Ινδικά εστιατόρια για χορτοφάγους στην Σιγκαπούρη, κοντά στο Serangoon Road. Πιο κοντά στην πόλη, στο Orchard Towers και στο Excelsior Hotel θα βρείτε επίσης τέτοια εστιατόρια

Δυτική κουζίνα: Τα περισσότερα δημοφιλή εστιατόρια Δυτικής κουζίνας είναι διασκορπισμένα σε μέρη όπως το Holland Village, Boat Quay, Clarke Quay και στη ζώνη των ξενοδοχείων στην Orchard Road, όπου θα βρείτε πολλά Γαλλικά, Αγγλικά, Μεξικάνικα και Μεσογειακά εστιατόρια, όλα με εξαιρετικό φαγητό. Υπάρχει ακόμα και Βραζιλιάνικο εστιατόριο στο Bukit Timahl

Διασκέδαση

Η Σιγκαπούρη προσφέρει ατελείωτη διασκέδαση μέρα και νύχτα.

Την ημέρα: Κονσέρτα, παραστάσεις από γκρουπ μουσικής, χορωδίες, θίασοι. Κινηματογράφος με τις τελευταίες ταινίες της Αμερικής, Ευρώπης και του Χονκ Κονγκ σε τρομερή ποιότητα εικόνας/ ήχου.

Τη νύχτα: Κινέζικη όπερα από πλανόδιους, νυχτερινά μαγαζιά, κλασσική μουσική από την Συμφωνική Ορχήστρα της Σιγκαπούρης και χορευτικές παραστάσεις (κλασσικές & σύγχρονες) από το Θέατρο Χορού Σιγκαπούρης. Συναρπαστικά μπαρ, κλαμπ, ντίσκο, karaoke και σκηνές διασκέδασης σ΄ όλο το νησί.

River

Boat Quay: Μια όμορφη και ανακαινισμένη σειρά από πολύχρωμα μαγαζιά κατά μήκος του Singapore Rive, το Boat Quay είναι γνωστό για τα καλά υπαίθρια εστιατόρια, τα όμορφα μπαρ και τις καφετέριες του.

Clarke Quay: Καλό φαγητό, ζωντανή διασκέδαση και ενδιαφέρουσες δυνατότητες για αγορές και άλλα. Το βράδυ, παμπ και μπαρ από κλασσική rock έως hard rock και μουσική της δεκαετίας του ΄60.

Orchard

Orchard Road! Για πολλούς η Orchard Road είναι η καρδιά και η ψυχή της νυχτερινής Σιγκαπούρης. Μαζί με τις γειτονικές περιοχές του Scotts Road και Tanglin Road συνθέτουν το hot point της πόλης με μπαρ, ντίσκο και κλαμπ για όλα τα γούστα. Οι λάτρεις της jazz, επιλέξτε ανάμεσα στο Cuppae Place και στο Singapore Marriott Hotel που συχνά φιλοξενούν ζωντανές παραστάσεις συγκροτημάτων jazz.

Marina

Marina South, δεκαοκτώ κοσμοπολίτικα εστιατόρια, παμπ, κλαμπ, μπαρ με κρασί, καφετέριες και ντίσκο είναι οι προκλήσεις αυτής της περιοχής. Η γκάμα φαγητών είναι εκπληκτική, θα βρείτε από αυθεντικό Αυστραλέζικο ψάρι μέχρι Ινδικά εστιατόρια που προσφέρουν ένα μείγμα Νότιου και Βόρειου Ινδικού τρόπου μαγειρέματος κάτω από την ίδια στέγη. Επίσης, μπορείτε να βρείτε παραδοσιακά Ιταλικά ζυμαρικά, τεράστια ποικιλία από τα περίφημα Chili Crab, Black Pepper Crab της Σιγκαπούρης και άλλα θαλασσινά.

Bugis

Η Bugis street είναι μία ακόμα τοποθεσία για διασκέδαση που προσφέρει μπαρ, ντίσκο και καμπαρέ σε στυλ Broadway με σαλόνι τύπου θεάτρου. Επίσης διαθέτει υπόγεια αίθουσα video με τα πιο σύγχρονα videogames, μπιλιάρδα και άλλα διασκεδαστικά παιχνίδια.

Chinatown

Tanjong Pagar: Έχοντας στενά, δροσερά μονοπάτια και ανακαινισμένα ιστορικά κτίρια, το Tanjong Pagar είναι ένας παράδεισος αγορών κατά τη διάρκεια της ημέρας και μαγευτικός τόπος μετά το ηλιοβασίλεμα. Η περιοχή προσφέρει επίσης πλούσια συλλογή από παμπ, μπαρ και καραόκε, πολλά από τα οποία ανοίγουν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Chinatown: Η κίνηση στην Chinatown αρχίζει πριν την ανατολή και διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ. Το καινούριο εμπορικό κέντρο Chinatown Point προσφέρει αγορές σε κλιματιζόμενους χώρους και άνεση στο φαγητό, με μια συλλογή από καταστήματα τροφίμων στην υπόγεια αυλή. Ο συνδυασμός φαγητού και διασκέδασης στα μπαρ του κοντινού Tajong Pagat, δημιουργεί.

Share:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.aerotickets.gr/singapore-to-stavrodromi-ton-politismon/
LinkedIn
Follow by Email
RSS