bali

Μπαλί: Ένα ταξίδι ζωής, σε έναν τόπο μαγικό.

Μπαλί: Ένα ταξίδι ζωής, σε έναν τόπο μαγικό.

Γνωστή από την ιστορία ως τα “Αρωματικά Νησιά”, η Ινδονησία αποτελεί το μεγαλύτερο αρχιπέλαγος του κόσμου με 13.677 νησιά να απλώνονται σε 5.160 χλμ τροπικής θάλασσας.

Οι μοναδικές γεωλογικές και κλιματολογικές συνθήκες συνθέτουν ένα εξωτικό περιβάλλον με σπάνια είδη ζώων και μία εκπληκτική ποικιλία βλάστησης που μόνο στην Ινδονησία συναντά κανείς. Οι θερμοκρασίες που δεν πέφτουν κάτω από 20ο C και δεν ξεπερνούν τους 30o Co δημιουργούν ιδανικές συνθήκες και διατηρούν τη θάλασσα ζεστή όλο το χρόνο.

Μία χώρα που ακόμα και σήμερα έχει ανεξερεύνητες περιοχές στα νησιά Βόρνεο και Δ.Παπούα, με πρωτόγονες φυλές και ένα μείγμα γλωσσών και θρησκειών που συμπληρώνουν το προφίλ του πολιτισμού του αρχιπελάγους.

Ίσως η ομορφότερη τροπική χώρα, μαγεύει τον ταξιδιώτη που έχει την τύχη να την εξερευνήσει. Ενας ιδανικός τόπος για φυγή στο όνειρο…

Χρήσιμες Πληροφορίες για το Μπαλί

Κλίμα: Το κλίμα είναι τροπικό με μέση θερμοκρασία 26οC όλο το χρόνο.Περίοδος βροχών Νοέμβριος-Φεβρουάριος.
Υπάρχουν δύο κύριες εποχές στην Ινδονησία.

Η άνυδρη εποχή, που διαρκεί από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο και η υγρή εποχή που διαρκεί από το Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. Το κλίμα είναι τροπικό με μέση θερμοκρασία 26ο C όλο το χρόνο. Μαζί σας έχετε ρούχα καλοκαιρινά, γυαλιά ηλίου, αντηλιακή κρέμα. Μη παραλείψετε ένα πουλόβερ για τους χώρους με κλιματισμό.

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Είναι απαραίτητο, το διαβατήριο να μη λήγει για τους επόμενους 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στην Ινδονησία. Επίσης είναι απαραίτητη η βίζα για την είσοδό στην Ινδονησία για τους κατόχους ελληνικών διαβατηρίων.
Υγειονομικοί περιορισμοί: Τα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα, καλό όμως θα είναι να έχετε μαζί σας προσωπικά φάρμακα.
Νόμισμα: Επίσημο νόμισμα η Ινδονησιακή ρούπια (1 € = 9.300 ρούπιες). Πολλές συναλλαγές γίνονται και με Αμερικάνικα δολάρια (1 $ = 10.600 ρουπίες)
Γλώσσα: Επίσημη γλώσσα είναι η Ινδονησιακή, μπορείτε όμως να συνεννοηθείτε και στα Αγγλικά.
Ώρα: Η διαφορά ώρας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδονησία είναι το χειμώνα 6 ώρες και το καλοκαίρι 5 ώρες.

Ατελείωτες παραλίες με χρυσή αμμουδιά, οργιώδης βλάστηση, καταπράσινοι ορυζώνες, ενεργά ηφαίστεια, μικρά παραδοσιακά χωριά, μεθυστικές, από το τροπικό έδαφος, οσμές, ναοί που ξεπροβάλλουν από κάθε γωνιά και ζεστά Μπαλινέζικα χαμόγελα…

… όλα αυτά και όχι μόνο συνθέτουν την μαγευτική εικόνα, αυτού του απόλυτα μυστηριακού τόπου, που ονομάζεται Μπαλί…

Πρόκειται για ένα μικρό νησί (περίπου μιάμιση φορά μεγαλύτερο από τη Ρόδο) με μέγιστη διάσταση 150 χιλιόμετρα, με 3 εκατομμύρια κατοίκους και άλλους τόσους τουρίστες να το επισκέπτονται σταθερά, και όχι άδικα, κάθε χρόνο. Άλλωστε ακόμη και η ιστορία αυτού του τόπου μαρτυρά την απίστευτη ομορφιά του καθώς όταν στο τέλος του 16ου αιώνα, κατέφτασαν για πρώτη φορά οι Δυτικοί εκεί, δημιουργώντας Ολλανδική αποικία, ο καπετάνιος του πλοίου, λέγεται ότι έκανε 2 ολόκληρα χρόνια μέχρι να καταφέρει να πείσει όλο το πλήρωμα ν’ αφήσει αυτόν τον μαγικό τόπο και να επιβιβαστεί για το ταξίδι της επιστροφής.

Βρίσκεται στη μέση της Ινδονησίας, απέναντι από το ανατολικότερο σημείο της Νήσου Ιάβα, ενώ με τη θέση του ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20o-35oC δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για διακοπές και ξεκούραση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το Μπαλί αποτελεί έναν ξεχωριστό τόπο και όχι μόνο για τα, πέρα από κάθε φαντασία, μαγευτικά τοπία του. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι μες στο μουσουλμανικό αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, το Μπαλί είναι το μοναδικό στο οποίο επικρατεί η Ινδουιστική θρησκεία. Κι’ αυτό είναι σίγουρα κάτι που κάνει το Μπαλί τόσο διαφορετικό και ενδιαφέρον.

Άλλωστε σύμφωνα με τον μύθο το Μπαλί αποτέλεσε και τον τελευταίο γήινο σταθμό του Βούδα.

Δικαίως ονομάζεται και «νησί των Θεών», καθώς όντας ένας καθ’ όλα μυστικιστικός τόπος ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο Μπαλί είναι οι ναοί του που είναι αφιερωμένοι σε θεότητες και βασιλιάδες του παρελθόντος.

Οι ναοί αποτελούν ένα μέσο επικοινωνίας των κατοίκων με τα θεία πνεύματα μέσω της προσευχής και της προσφοράς.

Τις «άγιες ημέρες», όταν κατά τον μύθο οι θεότητες και τα πνεύματα κατεβαίνουν στη γη, οι ναοί γίνονται κέντρα πολυπληθών εκδηλώσεων λατρείας. Τα φεστιβάλ των ναών είναι οδηγός εξαγνισμού και σ ‘αυτά παίρνουν μέρος όλες οι κοινότητες προσφέροντας καλάθια με φαγητό και πανέμορφα, εξωτικά λουλούδια.

Κουζίνα

Η βάση της Ινδονησιακής κουζίνας είναι η Κινέζικη, δηλαδή χορταρικά και λαχανικά με την προσθήκη ψαριού σε πολλές περιπτώσεις. Καλό, επίσης είναι να πίνετε εμφιαλωμένο νερό.

Μετακινήσεις
Γίνονται με ταξί ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Οι οδηγοί των ταξί μιλούν αρκετά καλά Αγγλικά και πολλές προσφέρονται ως προσωπικοί ολοήμεροι ξεναγοί σε πολύ λογικές τιμές.

Ρεύμα

220 βολτ.

Αξιοθέατα

Μενγκούι – Άλας Κεντατόν – Τάνα Λοτ (6 ώρες)

Επίσκεψη στο Ταμάν Αγιούν τον ναό του Μενγκούι, που χτίστηκε τον 17ο αιώνα για τη λατρεία του θεού και τη μνήμη της ψυχής και αξιοπρέπειας του βασιλιά. Αλας Κεντατόν, στο δάσος Σαγκέχ, ή το δάσος των πιθήκων όπως το αποκαλούν, όπου αποτελεί ένα φυσικό βιότοπο για χιλιάδες πιθήκους και νυχτερίδες. Μια περιοχή τροπικής και άγριας βλάστησης, που δένει ευχάριστα με τις χιουμοριστικές αντιδράσεις των πολυάριθμων πιθήκων. Εκεί θα θαυμάσετε τον αρχαίο ναό που βρίσκεται μέσα στη καρδιά της ζούγκλας, ενώ μετά θα αναχωρήσετε για το ναό Τάνα Λοτ, που χτίστηκε τον 16ο αιώνα και αποτελεί τον ομορφότερο ναό του νησιού, καθώς φωλιάζει στην κορυφή ενός βράχου περιτριγυρισμένου από θάλασσα με θέα τον ωκεανό. Στο Τάνα Λοτ θα βιώσετε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στο κόσμο, με τον ήλιο να βυθίζεται στον απέραντο ωκεανό και το ναό να λούζεται από τα μαγικά χρώματα του λυκόφωτος…

Χοροί Μπαρόνγκ – ηφαίστειο Κινταμάνι –Ναός Μπεσακίχ (8 ώρες)

Επίσκεψη στο Μπατουμπουλάν για να παρακολουθήσουμε τους μαγευτικούς χορούς Μπαρόνγκ από εξωτικές Μπαλινέζες χορεύτριες. Οι χοροί αυτοί συμβολίζουν την αιώνα μάχη του καλού με το κακό. Επίσκεψη στο Γκόα Κατζάχ τον ναό του 11ου αιώνα που είναι σμιλευμένος πάνω σε συμπαγή βράχο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Πενελοκάν για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα του όρους Μπατούρ (με το ακόμη ενεργό ηφαίστειο Κινταμάνι), από το υψόμετρο των 1700μ, με το είδωλό του να καθρεφτίζεται στην λίμνη που βρίσκεται στους πρόποδες του. Τέλος αναχώρηση για τον ναό Μπεσακίχ (Μητρικός Ναός), ο οποίος χρονολογείται στα 1000 χρόνια πίσω και αποτελεί τον μεγαλύτερο ναό του Μπαλί. Εν συνεχεία μπορούμε να επισκεφθούμε τη Γκοα Λαβάχ τη σπηλιά-ναό με τις εκατοντάδες νυχτερίδες στο Κλουνγκουνγκ, που βρίσκεται στην είσοδο ενός τούνελ και πιστεύεται ότι επικοινωνεί με το Μπεσακίχ.

Παραλίες

Αν και το Μπαλί εν γένει δεν ενδείκνυται για κολύμπι και δη για εμάς τους Έλληνες, οι μαγευτικές παραλίες του με την ολόλευκη αμμουδιά και τα φοινικόδεντρα που σχεδόν αγγίζουν τη θάλασσα, χαρίζουν ηλιοβασιλέματα και εικόνες πέρα από κάθε φαντασία… Άλλωστε το Μπαλί μπορεί να μην έχει Αιγαίο αλλά και το Αιγαίο σίγουρα δεν έχει Μπαλί…

SANUR
Αυτή η παραλία, με την ολόλευκη αμμουδιά και τη γαλήνια θάλασσα, αποτελούσε κάποτε μία από τις πιο κοσμικές παραλίες του Μπαλί. Στη Σανούρ θα βρείτε πολλά καλά εστιατόρια, μαγαζιά και καταλύματα. Βρίσκεται πολύ κοντά στη Denpasar ενώ ο κοραλλιογενής της ύφαλος την καθιστά ιδανική παραλία για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και ειδικά του snorkeling.

JIMBARAN
Άλλη μια παραλία ιδανική για τους λάτρεις των σπορ και του windsurfing. Φυσικά είναι το ίδιο υπέροχη και γι ‘αυτούς που αναζητούν απλώς να χαλαρώσουν, κυρίως κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, όπου η ήσυχη αυτή παραλία παίρνει μαγευτικά χρώματα και χαρίζει μοναδικές στιγμές σε αυτούς που βρίσκονται εκεί και το απολαμβάνουν.

KUTA
Ενώ η Kuta ήταν κάποτε ένα ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό, σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο πόλο έλξης για τους τουρίστες, κυρίως τους νέους, καθώς η περιοχή σφύζοντας από εστιατόρια, μπαράκια, ντισκοτέκ, μαγαζιά κ.α., προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή. Δεν προτείνουμε την παραλία αυτή για μπάνιο, καθώς έχει πάντα κύματα, εκτός και αν είστε λάτρεις του surfing, για το οποίο η Kuta είναι ιδανική. Εκεί θα βρείτε μεγάλη αγορά με παραδοσιακή τέχνη και υφάσματα σε απίστευτα καλές τιμές.

SEMINYAK-LEGIAN

Κοσμικές επίσης παραλιακές περιοχές στις οποίες θα βρείτε μπαράκια, μαγαζάκια και πολύ καλή αγορά. Ειδικά στη Σεμινιάκ, θα βρείτε κάποια από τα πιο εκλεπτυσμένα εστιατόρια και μαγαζιά σε όλο το Μπαλί αν όχι και στον κόσμο…Εκπληκτική αγορά με παραδοσιακά υφάσματα και είδη τέχνης, έπιπλα και πληθώρα εντυπωσιακών εμπορευμάτων. Ένας πραγματικός αγοραστικός παράδεισος, ιδανικός για να γεμίσουν το σπίτι τους οι νεόνυμφοι πριν καν προλάβουν να το καταλάβουν…

NUSA DUA
Μία από τις ωραιότερες παραλίες του Μπαλί, με πεντακάθαρη, ολόλευκη αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε εκεί βρίσκονται χτισμένα και τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στο Μπαλί.

ULUWATU, DREAMLAND, PADANG PADANG, BINGIN
Ήσυχες, απομονωμένες παραλίες, Ιδανικές γι’ αυτούς που επιθυμούν να ξεφύγουν από την πολυκοσμία της Kuta και της Leggian. Η πιο γνωστή από αυτές είναι η Uluwatu, όπου συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο κυρίως κατά τα ηλιοβασιλέματα για να χαζέψει τις μαϊμουδίτσες να παίζουν στον ναό που είναι χτισμένος εκεί.

Χωριά

Τα χωριά του Μπαλί αντανακλούν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής του τόπου αυτού και θα ήταν τρομερή παράλειψη να μην επισκεφτείτε κάποια από αυτά για να εντρυφήσετε στον πολυδιάστατο και μυστικιστικό τρόπο ζωής των Μπαλινέζων. Δεν θα πρέπει να χάσετε τους παραδοσιακούς τους χορούς, καθώς οι ενδυμασίες των χορευτών, οι κινήσεις, η μουσική γκαμελάν, οι ιστορίες από το έπος «Ραμαγιάνα» συνθέτουν μια φαντασμαγορία αισθήσεων. Αποφύγετε τις παραστάσεις στα ξενοδοχεία και δοκιμάστε το καλλιτεχνικό χωριό Ουμπούντ, στην ενδοχώρα, το οποίο δεν προτείνουμε μόνο για επίσκεψη αλλά και για παραμονή, καθώς στο ονειρεμένο χωριό Ουμπούντ θα ζήσετε μία μοναδική εμπειρία, ζώντας από κοντά όχι μόνο την μαγεία της παράδοσης αλλά και της απόλυτης φυσικής ομορφιάς.

Προτάσεις για φαγητό & διασκέδαση

Εμείς σας κάνουμε τις καλύτερες προτάσεις κι εσείς επιλέγετε. Τα πιο εκλεπτυσμένα εστιατόρια θα τα βρείτε στις κοσμικές περιοχές Leggian και Seminyak. Συγκεκριμένα, στην περιοχή Seminyak σας προτείνουμε, το Living Room και το Made’sWarung, για Ασιατική κουζίνα, το εκλεπτυσμένο Ku De Ta και τα La Luchiola και Warissan, για Ευρωπαϊκή κουζίνα. Το ku De Ta, λειτουργεί και σαν bar και αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση και για απογευματινά by the beach-party! Αντίστοιχα, στη Leggian σας προτείνουμε τα Ιταλικά Macaroni (στο οποίο μπορείτε απλά να απολαύσετε τον καφέ σας με ένα γλυκό), και το Nero. Στη Leggian μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Pantarei καθώς όσο περίεργο και αν ακούγεται τις καλύτερες ελληνικές σπεσιαλιτέ θα τις βρείτε στο Μπαλί! Ζητήστε από τον Έλληνα ιδιοκτήτη Αντώνη Μαντάρα να σας φτιάξει αστακομακαρονάδα με μπόλικη κόκκινη σάλτσα και θα μας θυμηθείτε…Στη Nusa Dua προτείνουμε Pica Pica & Ole Ole για tapas και πολύ καλή Μεσογειακή κουζίνα. Επίσης, στην περιοχή Jimbaran θα βρείτε αρκετές ψαροταβέρνες, όπου μία από τις καλύτερες είναι η Tegal Mas. Τέλος το φαγητό στο εστιατόριο Mozaic στο Ubud, θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία.

…Φυσικά ακόμα και μόλις «πέσει» ο ήλιος η ζωή στο Μπαλί συνεχίζεται…Στις νυχτερινές μας προτάσεις δε θα μπορούσε να λείψει η Kuta με τα αμέτρητα μπαράκια, όπου ανάμεσά τους ξεχωρίζει και το Hard Rock Café. Επίσης θα βρείτε πολλά καλά κλαμπάκια και bar και στην κοσμική Leggian, όπως το A Bar, το Q Bar, το Liquid, το Sante Fe, με ζωντανή ορχήστρα και το Gado Gado. Το Oxygen-lounge bar και το Spybar αποτελούν εξίσου καλές προτάσεις για τις βραδινές εξορμήσεις σας, ενώ τα ξεφαντώματα έως το πρωί στο Double Six και στο Hu’u, στη Seminyak θα σας μείνουν αξέχαστα.

Αγορές

Αφού περιηγηθείτε στα καταπράσινα και κατάφυτα τοπία και μαγευτείτε από τα τροπικά ηλιοβασιλέματα, οι συγκινήσεις που σας προσφέρει το Μπαλί δεν τελειώνουν εδώ. Μια βόλτα στην πλούσια αγορά του όχι μόνο δε θα σας αφήσει αδιάφορους, αλλά κυριολεκτικά θα σας ενθουσιάσει.

Πασίγνωστη για την αγορά της η Kuta Square, και η Leggian Street αποτελούν ένα πολύ καλό ξεκίνημα για την αγοραστική σας εξόρμηση. Μαγαζιά με είδη ένδυσης αλλά και αντικείμενα παραδοσιακής τέχνης θα βρείτε στη Galleria Nusa Dua. Στη Seminyak και στην περιοχή Kerobokan θα βρείτε κάποια από τα πιο εκλεπτυσμένα καταστήματα, καθώς και εκπληκτική αγορά επίπλων. Τέλος στο καλλιτεχνικό χωριό Ubud, θα βρείτε ποικιλία παραδοσιακών αντικειμένων, καθώς και υφάσματα batik, για την οποία τέχνη φημίζεται το χωριό αυτό.

Μία ζούγκλα πάνω στη θάλασσα…όσο περίεργο και αν ακούγεται, αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να περιγράψει κανείς αυτό το μοναδικό θέρετρο, γι ‘ αυτόν άλλωστε το λόγο και το Melia Bali Villas & Spa βραβεύεται επί 10 συναπτά χρόνια για τον περιβάλλοντα χώρο του.

Ένα πολυτελές θέρετρο της αλυσίδας Sol Melia χτισμένο στην παραλία της Nusa Dua και σε πολύ κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο, το εμπορικό και τουριστικό κέντρο του νησιού.

Το Melia Bali Villas & Spa αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όσους απαιτούν πολυτέλεια, φιλικό service και άνετη διαμονή. Η πισίνα του ξενοδοχείου απλώνεται σαν μια τεράστια φυσική λίμνη ανάμεσα σε φοίνικες και τροπική βλάστηση, ενώ όλοι οι εξωτερικοί χώροι είναι εμπνευσμένοι από την παράδοση του Μπαλί.

Με την είσοδό σας στο lobby, εισέρχεστε σε ένα κόσμο μυστηρίου που μόνο το Melia Bali μπορεί να προσφέρει. Τοίχοι ζωγραφισμένοι στα χρώματα του χρυσού αναπαριστούν στιγμιότυπα από τη ζωή της Ινδονησίας, ενώ η αρχιτεκτονική θυμίζει τους περίφημους Μπαλινέζικους ναούς.

Τα πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια διαθέτουν άνετους χώρους, μοντέρνα ξύλινα έπιπλα και φυσικούς χρωματισμούς ενώ παρέχουν όλες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου πολυτελείας.

Εκτός των superior δωματίων θα βρείτε διώροφες junior suites με μεγάλο καθιστικό, υπνοδωμάτια και κρυφούς φωτισμούς που προσδίδουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα στη διαμονή σας. Και για τους πιο απαιτητικούς προτείνεται η Garden Villa, η κορωνίδα της πολυτέλειας.

Παραδοσιακά υπνοδωμάτια, ιδιωτική πισίνα, προσωπικός χώρος στα εστιατόρια και στην παραλία του ξενοδοχείου αλλά και πληθώρα άλλων παροχών είναι στη διάθεσή σας.

Τα εστιατόρια του Melia Bali Resort προσφέρουν εξωτικά ταξίδια γεύσης με μεγάλη προτίμηση στις τοπικές λιχουδιές και τα θαλασσινά. Προτείνουμε μια επίσκεψη στο Ιαπωνικό Sushi Bar “Sakura”, στο Ιταλικό “Sorrento” αλλά και στο Ασιατικό “Lotus Garden”.

Και αν στη βόλτα σας στους κήπους του ξενοδοχείου ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο του Spa, προτείνουμε να αφεθείτε στα χέρια των ειδικών μασέρ και να απολαύσετε τη μεγάλη ποικιλία φυσικών θεραπειών χαλάρωσης και ομορφιάς που σας προσφέρονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *