Ν.Κορέα-Σεούλ

Υπάρχει μόνο μια χώρα στο Κόσμο που η αποκρυπτογράφηση και κατανόηση της σημαίας της μπορούν και περιγράφουν το Μυστήριο της Ζωής. Υπάρχει μόνο μια χώρα στο Κόσμο που έχει για εθνικό της λουλούδι το Μουγκούνγκχβα, το μόνο λουλούδι που μπορεί και αντιστέκεται στην όποια επίθεση των εντόμων και το όνομα του σημαίνει Αθανασία αλλά και Μεταθανάτια Δόξα. Αυτές ακριβώς οι λέξεις, μαζί με την αποφασιστικότητα και την καρτερικότητα, χαρακτηρίζουν τη Χώρα και τους κατοίκους της. Κορέα!!

ΣΕΟΥΛ

Βρίσκεστε σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Κόσμου με πληθυσμό πάνω από 10.000.000 κατοίκους, με αναρίθμητα παλάτια, κήπους, τύμβους, ναούς, κάστρα και τρομερούς ουρανοξύστες. Είστε μανιώδης καταναλωτής? Μόλις βρήκατε την πόλη που σας αντιπροσωπεύει. Είστε businessman ή έμπορος που ψάχνει ευκαιρίες? Βρήκατε το χώρο σας. Είστε ταξιδιώτης και ακόμα ψάχνετε το ανεξιχνίαστο Ασιατικό βλέμμα? Καλώς ήρθατε!!

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ Ν. ΚΟΡΕΑ

Καιρός: Βρίσκεστε στον ίδιο περίπου παράλληλο με την Ελλάδα. Δριμύτεροι χειμώνες ήπια υγρά καλοκαίρια.

Γλώσσα: Κορεάτικα. Λίγα Αγγλικά ομιλούνται από επιχειρηματίες και φοιτητές.

Χρήμα: Korean Won (KRW)

Τα χαρτονομίσματα είναι αξίας 1.000, 5.000 και 10.000. Τα νομίσματα 500, 100, 50, 10. .

Βίζα: Ταξιδιώτες με Ελληνικά διαβατήρια δεν χρειάζονται βίζα. Τα διαβατήρια σας πρέπει να ισχύουν για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία εισόδου στη χώρα.

Γενικές πληροφορίες

Κίνδυνοι Υγείας – Εμβόλια: Κανένας. Προτιμήστε το εμφιαλωμένο νερό και σιγουρευτείτε ότι τα γεύματα που τρώτε είναι καλοψημένα.

Ώρα: GMT/UTC +9 ώρες (+7 ώρες από Ελλάδα).

Ηλεκτρικό: 60AC, 110volts και 220volts. Προσοχή παρέχονται και τα δύο. Ελέγξτε πριν χρησιμοποιήσετε κάποια ηλεκτρική συσκευή.

Οδήγηση: Δεξιά, όπως και εμείς.

Εγκληματικότητα: Πάρτε τις συνήθεις προφυλάξεις της μεγάλης πόλης, προσοχή στις κλοπές. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους θα πρέπει να είναι προσεκτικές.

Χρήσιμες πληροφορίες για αγορές

Τα καταστήματα στη Σεούλ και στις άλλες μεγάλες πόλεις είναι πάμπολλα και μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση, από ηλεκτρονικά τελευταίας τεχνολογίας και εφευρετικότητας έως χειροτεχνήματα. Τα περισσότερα μεγάλα καταστήματα ανοίγουν 10.30 – 19.30 ενώ τα μικρότερα 10.30 – 20.30. Ορισμένα καταστήματα είναι ανοικτά από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Εάν δεν υπάρχουν αναγραμμένες τιμές, παζαρέψτε σκληρά.

–         Αγγλικά μιλούν στα μεγάλα καταστήματα

–         Οι προσφερόμενες εκπτώσεις είναι πραγματικές και συμφέρουν.

–         Ακόμα και σε καταστήματα με καθορισμένες τιμές προσπαθήστε να παζαρέψετε.

–         Οι αντίκες δεν μπορούν να εξαχθούν χωρίς άδεια. Οι καταστηματάρχες μπορούν να σας πληροφορήσουν αναλόγως.

–         Τα κοσμήματα συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας.

–         Ελέγξτε το βολτάζ της ηλεκτρικής συσκευής που αγοράζετε.

–         Τα καταστήματα δεν συνηθίζουν να σας στέλνουν σπίτι ότι αγοράσατε. Κανονίστε το με την υποδοχή του ξενοδοχείου σας.

–         Κρατήστε τις αποδείξεις αγορών σας.

BUSINESS

Ηλεκτρονικά παιχνίδια, ρούχα, αυτοκίνητα, πλοία και ότι άλλο χρειαστείτε! Βάλτε ακριβό και σοβαρό κοστούμι, τυπώστε κάρτες διπλής όψης (Αγγλικά – Κορεάτικα) και κατακτήστε τους.

Κοινωνικοί κανόνες

Προσοχή, οι Κορεάτες δεν είναι διαχυτικοί με τις νέες γνωριμίες τους έστω και αν μεταξύ τους είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. Μην ξαφνιαστείτε αν δείτε, ειδικά νέους Κορεάτες, να περπατούν αγκαλιασμένοι στο δρόμο ή νέες Κορεάτισσες να περπατούν χέρι χέρι. Ενώ εσάς θα σας δεχτούν με μια απλή χειραψία, μεταξύ τους μπορεί να μιλούν επί ώρες αγγίζοντας ο ένας τον άλλον.

Προσοχή: Δημόσιες εκδηλώσεις μεταξύ δύο φύλων, όπως αγκαλιές και φιλιά θεωρούνται άπρεπες. Το σταυροπόδι και το κάπνισμα μπροστά σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους θεωρούνται αγένεια. Μην υπογράφετε ποτέ με κόκκινο στυλό, μόνο οι θανατικές καταδίκες υπογράφονται έτσι. Οι Κορεάτες στο σπίτι τους, παραδοσιακά, κάθονται, τρώνε και κοιμούνται στο πάτωμα. Φυσικά τα παπούτσια πάντα βγαίνουν και αφήνονται στον ειδικό γι΄ αυτό χώρο. Είναι πολύ φιλόξενοι και θυμηθείτε ότι είναι αγένεια να μιλάτε κατά τη διάρκεια του φαγητού και απαράδεκτο να φυσάτε τη μύτη σας!!

Φαγητό & Διασκέδαση

Η Κορεάτικη κουζίνα είναι λίγο γνωστή στην Ευρώπη, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξαιρετική. Εάν και οι ορισμένοι θα φέρουν στο μυαλό τους την πρώτη τους εμπειρία με αυτό το φοβερό Κίμ΄ τσι, να είστε σίγουροι ότι τελικά το αποζητούν σ΄ όλα τους τα πιάτα. Δοκιμάστε τα φανταστικά κρεατικά και θαλασσινά τους που τα ψήνετε μόνοι σας στο τραπέζι σας. Συνοδεύονται με ολόφρεσκα λαχανικά, εξαιρετικό ρύζι και δυνατά αλκοολούχα ποτά από μαγιά κριθαριού και ρύζι. Δοκιμάστε τα ποτά μακκόλι και ντογκ – ντογκ – γιου.

Εάν τα παραπάνω δε σας ικανοποιούν θα βρείτε αρκετά Δυτικά εστιατόρια αλλά και Κινέζικα και Μεξικάνικα. Αν επιθυμήσετε καμία από αυτές τις φοβερές Ιταλικές μακαρονάδες τότε σίγουρα δοκιμάστε το il Ponte στο ξενοδοχείο Hilton,

τηλ: 3173270

Νυχτερινή ζωή

Στις μεγάλες πόλεις τα μπαρ, βίντεο ρουμς, ηλεκτρονικά παιχνίδια, καραόκε και εστιατόρια, είναι πάμπολλα. Οι Κορεάτες θεωρούν το ποτό σαν το ποιο εύκολο τρόπο να δημιουργήσουν νέες φιλίες. Προσοχή, πίνουν πάντα άσπρο πάτο.

Διεθνή Αεροδρόμια

Kimpo International Airport Seoul: Βρίσκεται 18,5 χλμ έξω από το κέντρο της πόλης (χρόνος διαδρομής 40 λεπτά).

Απαγορευμένα είδη: Φυτά και ζώα (απαραίτητη η παραμονή τους σε καραντίνα) ναρκωτικά, όπλα παντός είδους. Έντυπα, εκτυπώσεις, κασέτες και άρθρα που είναι εναντίον της Εθνικής ασφάλειας, ραδιόφωνα, γουόκι τόκι, εισαγόμενα άρθρα και βιβλία για εμπορικούς λόγους. Πριν την είσοδο σας στη Νότια Κορέα θα πρέπει να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα δήλωσης για τα τυχόν πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα πάνω από $10.000 που μεταφέρετε μαζί σας. Δηλώστε ακριβά ρολόγια, βιντεοκάμερες, πολύτιμα μέταλλα, κοσμήματα και γούνες. Σε διαφορετική περίπτωση θα σας ζητηθεί να πληρώσετε φόρο εξαγωγής.

Share:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.aerotickets.gr/n-korea-seoul/
LinkedIn
Follow by Email
RSS