Μύκονος

To πιο διάσημο νησί του Αιγαίου παγκοσμίως είναι το μόνο ελληνικό νησί που έχει τουρισμό τόσο υψηλού επιπέδου.

Οι Μυκονιάτες γνωρίζουν ότι το νησί τους είναι προικισμένο με φυσική ομορφιά -υπέροχες παραλίες, όμορφη Χώρα-, αλλά έχουν επενδύσει ουσιαστικά σε υποδομές κι είναι σίγουρα επαγγελματίες στον τουρισμό απ’ τους λίγους. Λεφτά κι όρεξη να υπάρχουν και η Μυκονος πάντα ξέρει να σε ανταμείβει κατάλληλα.

Ξεκινώντας να μιλήσει κανείς για τις παραλίες της Μυκόνου, εντυπωσιάζεται από τις άπειρες επιλογές που ανακαλύπτει ότι προσφέρει το νησί στους λουόμενους. Μικρές και μεγάλες αμμουδιές, οργανωμένες πλαζ και παρθένες παραλίες, πολυσύχναστες και ερημικές, ακρογιαλιές για κάθε γούστο. Φτελιά, Όρνος, Ψαρού, Τούρλος, Χουλάκια, Άγιος Στέφανος, Άνω Μέρα, Μεγάλη Άμμος είναι κάποιες από αυτές που η ομορφιά τους έχει ταξιδέψει στις πέντε Ηπείρους. Εσείς, θα ανακαλύψετε τις υπόλοιπες κατά την περιήγησή σας στο νησί. Έτσι, θα γνωρίσετε τα γραφικά χωριά και τους παραθαλάσσιους οικισμούς της Μυκόνου. Θα περπατήσετε στα πλακόστρωτα δρομάκια τους και θα γνωρίσετε πτυχές της παραδοσιακής ζωής των Μυκονιατών. Εξάλλου, όπως είπαμε εξαρχής η Μύκονος είναι το νησί των εκπλήξεων. Γνωρίστε το πολυπρόσωπο νησί κι αφεθείτε στη γοητεία του.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ένα είναι το αριστούργημα, η καταπληκτική λούτζα, ένα υπέροχο αλλαντικό με ελαφριά γεύση, ενώ υπέροχα είναι και τα ντόπια λουκάνικα.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ

Από Πειραιά: Με πλοία των Blue Star Ferries σε 4,5 με 5,5 ώρες, ανάλογα με το δρομολόγιο. Σε 3,5 ώρες, πάλι, μπορείτε να πάτε με Highspeed και Speed Runner.

Από τη Ραφήνα: Με το Seajet 2 και το Flying Cat 3σε 1,5 με 2 ώρες, με τον Θεολόγο σε 3,5 ώρες, με την Πηνελόπη και το

Superferry 2 σε 4,5 ώρες.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Τουριστική Αστυνομία: 22890 22482

ΚΤΕΛ: 22890 23360

Ταξί: 22890 23700

Λιμεναρχείο: 22890 22218