Μάντσεστερ

Το Μάντσεστερ, στα βόρεια της Αγγλίας, είναι μία από τις πιο cool πόλεις της Βρετανίας. Αυτή η κάποτε βιομηχανική πόλη ανακάλυψε και πάλι τον εαυτό της και έγινε μια πραγματικά σύγχρονη μητρόπολη, με μοντέρνα κτίρια ορόσημα όπως το Lowry Centre, ένα ακμάζον σκηνικό τέχνης και πολιτισμού, και αθλητισμό παγκοσμίου επιπέδου – είναι έδρα της παγκοσμίως γνωστής ομάδας ποδοσφαίρου Manchester United. Συχνά αναφέρεται ως η πρώτη βιομηχανοποιημένη πόλη στον κόσμο, και στοιχεία του βιομηχανικού παρελθόντος του Μάντσεστερ μπορείτε να δείτε ενώ διασχίζετε την πόλη. Είναι αυτό το εντυπωσιακό μείγμα παλιού και νέου που δίνει στο Μάντσεστερ το μοναδικό χαρακτήρα του.

Πολιτισμός & κληρονομιά

Το Μάντσεστερ είναι πλέον μια μητρόπολη που ακμάζει αλλά δεν είναι δύσκολο να εντοπίσετε το παρελθόν του. Η Κεντρική Βιβλιοθήκη, εμπνευσμένη από το Πάνθεον της Ρώμης, είναι η μεγαλύτερη δημοτική βιβλιοθήκη στον κόσμο, ενώ το μεγαλοπρεπές Royal Exchange Theatre , πρώην Cotton Exchange, στεγάζει πλέον το μεγαλύτερο κυκλικό θέατρο στον κόσμο.

Αξιοθέατα

Τα αξιοθέατα της πόλης – από τα μουσεία και τις πινακοθήκες έως τα αθλητικά στάδια και τους χώρους συναυλιών – προσφέρουν κάτι σε όλους. Τα περισσότερα από τα 90 περίπου μουσεία του Μάντσεστερ έχουν δωρεάν είσοδο, συμπεριλαμβανομένων των γκαλερί στο παγκοσμίως γνωστό Κέντρο The Lowry . Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε την εξερεύνηση του Μάντσεστερ, δοκιμάστε μια περιήγηση με ανοιχτό λεωφορείο από την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Share:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.aerotickets.gr/manchester/
LinkedIn
Follow by Email
RSS