Μάλτα: Το πολλαπλό της είδωλο

Αξίζει να δείτε

Την παλιά πόλη στη Βαλέτα, την αραβική πόλη Μντίνα, το Ραμπάτ και το πανέμορφο νησάκι Γκόζο.

Τοπική ώρα

Η Μάλτα είναι μια ώρα πίσω  από την Ελλάδα. Όταν εδώ είναι 12 το μεσημέρι, εκεί είναι 11 π.μ.

Τι μπορείτε να αγοράσετε

Είδη λαϊκής τέχνης από τα δύο χώρια χειροτεχνίας. Το ένα βρίσκεται στη Μάλτα και το άλλο στο  Γκόζο. Εδώ θα βρει κανείς είδη , σε πολύ καλές τιμές, από μπρούτζο και μέταλλο, κεραμικά, κοσμήματα από χρυσό και ασήμι, γυαλικά και υφαντά. Η Μάλτα φημίζεται για τις δαντέλες της, αλλά προσοχή στις απομιμήσεις. Υπάρχουν τραπεζομάντιλα, πετσέτες με τελειώματα δαντέλας, πλεκτά σάλια κ.α.

Τι μπορείτε να γευθείτε

Η  Μάλτα μπορεί  να μην έχει ποικιλία από παραδοσιακά φαγητά, αλλά υπάρχουν πολλά μέρη να διαλέξει κανείς και με πολύ καλές τιμές. Εκτός από τις παραδοσιακές πίτσες και μακαρονάδες, υπάρχουν πολλά καλά εστιατόρια και σε αρκετά, απ΄ αυτά υπάρχει φρέσκο ψάρι, ειδικά το καλοκαίρι. Κάποια από τα παραδοσιακά φαγητά είναι τα αλτζότα (ψαρόσουπα με κρεμμύδια και λαχανικά), ρος- φιλ – φορν (ρύζι με κομματάκια κρέας, αυγά, ντομάτες και σαφρόν), μπρουνγκέλ (γεμιστές μελιτζάνες) και άλλα πολλά.

Οι κήποι   Μπαράκα  στη Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας, είναι ένα μικρό πάρκο στην άκρη της θάλασσας. Έχουν καταπληκτική θέα προς το μεγάλο λιμάνι και τις 3 πόλεις. Τους κήπους αυτούς τους δημιούργησαν οι Άγγλοι κατακτητές. Στο κέντρο υπάρχει ένα αρχαίος Ελληνικός ναός προς τιμήν του διοικητή της αγγλικής ναυτικής δύναμης, ο οποίος βρισκόταν εκεί  στα 1789-1800 και απέκρουσε τους Γάλλους.

Το St. Julian’s είναι το μοναδικό μέρος όπου ήταν η πόλη κοιμάται οι πάντες συγκεντρώνονται για να διασκεδάσουν. Ουσιαστικά αποτελεί το κέντρο της νυχτερινής ζωής της Μάλτας. Υπάρχουν πολλά μπαράκια , καλά εστιατόρια με θαλασσινές νοστιμιές και επί πλέον για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους υπάρχει και το καζίνο.

Share:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.aerotickets.gr/malta-to-pollaplo-tis-eidwlo/
LinkedIn
Follow by Email
RSS