Κρατικός Αερολιμένας Σαντορίνης

Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης (JTR), βρίσκεται στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα του νησιού. Από την πρωτεύουσα της Σαντορίνης, την πόλη Φηρά, απέχει μόλις 6 χλμ. Από το βορειότερο άκρο της Σαντορίνης, το γραφικό οικισμό της Οίας το αεροδρόμιο απέχει περίπου 17 χλμ., και από το νοτιότερο άκρο, την περιοχή του Ακρωτηρίου, περίπου 17 χλμ. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη μεταφορά σας από τα Φηρά στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης είναι περίπου 20 λεπτά.

Δημόσια λεωφορεία σας μεταφέρουν από τα Φηρά στο αεροδρόμιο του νησιού. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Ένα τοπικό λεωφορείο μπορεί να σας μεταφέρει από το αεροδρόμιο της περιοχής Μονόλιθος, στα Φηρά. Τα λεωφορεία βρίσκονται έξω από το αεροδρόμιο, ακριβώς πριν την έξοδο με τιμή εισιτηρίου ανά άτομο για μία μόνο διαδρομή 1,20€. Εάν ο τελικός προορισμός σας δεν είναι τα Φηρά, μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδρομή σας με κάποιο άλλο λεωφορείο, αλλάζοντας στα Φηρά. Το ταξί είναι ένας άλλος τρόπος για να μεταφερθείτε από το αεροδρόμιο στον προορισμό σας. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη μεταφορά σας με ταξί από το αεροδρόμιο στην πόλη των Φηρών είναι περίπου 10 λεπτά.

Μέσα στον τερματικό σταθμό (κτίριο του αεροσταθμού) όμως θα βρείτε μία μίνι καφετέρια για ένα γρήγορο καφέ και σνάκ. Αν δεν σας πιέζει ο χρόνος, απέναντι από το αεροδρόμιο υπάρχουν 2 ακόμα καφετέριες. Μέσα στο χώρο του αεροδρομίου θα βρείτε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης ΑΤΜ της Εμπορικής τράπεζας αν χρειαστείτε μετρητά, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και ταξιδιωτικά γραφεία.

Share:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.aerotickets.gr/kratikos-aerolimenas-santorinis/
LinkedIn
Follow by Email
RSS