Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»

Το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης (AXD), βρίσκεται σε απόσταση 7 χιλ. από το κέντρο της πόλης της Αλεξανδρούπολης επί της παλαιάς Εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Κήπων. Η πρόσβαση στον Αερολιμένα γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού από Κομοτηνή και Ορεστιάδα. Η μεταφορά των επιβατών στο αεροδρόμιο γίνεται με αστική συγκοινωνία με λεωφορεία από και προς Αλεξανδρούπολη. Οι προορισμοί των λεωφορείων είναι προς τα χωριά Λουτρά, Άνθεια, Αρίστηνο και Νίψα και πραγματοποιούν στάση στην έξοδο του αερολιμένα. Ο συνδυασμός των γραμμών δημιουργεί 1 δρομολόγιο ανά 20-30 λεπτά περίπου. Τιμή εισιτηρίου 0.80 €. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί από την πιάτσα που υπάρχει στην έξοδο του αερολιμένα. Η ελάχιστη χρέωση για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο κοστίζει 4 €.

Το ωράριο λειτουργίας του αεροδρομίου κατά την θερινή περίοδο έχει ως εξής:

05:00-12:00 και 16:00-20:30 κάθε Δευτέρα/ Τετάρτη / Πέμπτη και Σάββατο

05:00-13:00 και 16:00-20:30 κάθε Τρίτη

05:00-13:00 και 16:00-21:45 κάθε Παρασκευή και Κυριακή

Το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης διαθέτει αστυνομικό τμήμα, τελωνειακό σταθμό, ιατρείο κυλικείο, γραφείο πληροφοριών, ταχυδρομικά κουτιά καθώς και υπαίθριο parking δυναμικότητας 250 θέσεων. Εφόσον οι επισκέπτες παραμείνουν εκεί μέχρι και 20 λεπτά δεν πληρώνουν κάποιο αντίτιμο. Επίσης στο χώρο του αεροδρομίου μπορείτε να βρείτε γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, ενώ υπάρχει και υποδομή για διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Τηλεφωνικό κέντρο αεροδρομίου: +30 25510 89300

Η Ολυμπιακή διαθέτει δύο ελεγκτήρια εισιτηρίων (check in desks) τα οποία βρίσκονται στην αίθουσα αναχωρήσεων. Αριστερά του check-in βρίσκεται το εκδοτήριο εισιτηρίων όπου εκεί εξυπηρετούνται και υποθέσεις αποσκευών (lost & found) και εμπορευμάτων (cargo).

Share:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.aerotickets.gr/kratikos-aerolimenas-alexandroupolis-%c2%abdimokritos%c2%bb/
LinkedIn
Follow by Email
RSS