Ηράκλειο

Το Ηράκλειο είναι ένας από τους μεγάλους πόλους έλξης τουριστών, Ελλήνων και ξένων, με κυριότερο λόγο την Κνωσό και τα κοντινά τουριστικά θέρετρα. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις για διαμονή στο κέντρο της πόλης, στις κοντινές παραλίες, στα προάστια και στα γειτονικά χωριά και θέρετρα. Διαθέτει πολλά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, πολυτελή στούντιο, επιπλωμένα δωμάτια για ενοικίαση με όλες τις ανέσεις, ακόμα και μικρά ή μεγαλύτερα διαμερίσματα για μακροχρόνια μίσθωση, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη των επισκεπτών.

Όπως και σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Κρήτης το καλό φαγητό και κυρίως το δυνατό ποτό είναι άφθονα και εκλεκτά. Μπορεί κανείς να βρει παντού πολυάριθμες ταβέρνες, παραδοσιακές και σύγχρονες, μοντέρνα εστιατόρια για κάθε γεύση, φαστφουντάδικα γνωστών αλυσίδων εστίασης, ελληνικών και διεθνών, για πρόχειρο, αλλά καλό φαγητό, καφενεία και καφετέριες, μπαρ και όποιο άλλο τέτοιου είδους μαγαζί. Στους ντόπιους αρέσει πολύ το καλό φαγητό και το δυνατό ποτό και συνηθίζουν πολύ να διασκεδάζουν όπως οι αρχαίοι έλληνες στα συμπόσια, τρωγοπίνοντας, τραγουδώντας και λογομαχώντας με τους φίλους τους.

Για όσους επιθυμούν περισσότερο δυνατή και έντονη διασκέδαση διαθέτει πάρα πολλά μπαρ, κλαμπ, μουσικές αίθουσες και ταβέρνες και αρκετές ντισκοτέκ με ελληνική μουσική, παραδοσιακή και σύγχρονη, αλλά και με διεθνές ρεπερτόριο. Η νυκτερινή ζωή στο Ηράκλειο είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ο επισκέπτης μπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι δεν θα βαρεθεί ποτέ και, αν θέλει, θα διασκεδάσει μέχρι και την ανατολή του ήλιου.

Υπάρχουν κινηματογράφοι για κάθε αισθητική, θέατρο, αίθουσες τέχνης, πολιτιστικά κέντρα και το Πανεπιστήμιο που προσφέρει, εκτός από τις εκπαιδευτικές και μορφωτικές δραστηριότητές του και πολλά στον πολιτισμό του τόπου.