Ιαπωνία

Διεθνή αεροδρόμια

New Tokyo Intrenational Airport, Narita city

Kansai International, Kansai

Απαγορευμένα είδη

Αντίγραφα μοντέλων, σχεδίων, εμπορικών σημάτων, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τροποποιημένα ή πλαστά νομίσματα, χαρτονομίσματα, όλα τα φυτά με χώμα, κρέατα, ζώα χωρίς πιστοποιητικά υγείας, όπλα, ναρκωτικά, άσεμνα άρθρα και δημοσιεύσεις.

Γνωρίζοντας την Ιαπωνία

Καιρός : εκτός από την εποχή του Hokkaido (Βόρεια Ιαπωνία) και την υποτροπική περιφέρεια της Okinawa, ο καιρός είναι γενικά ήπιος και οι κλιματολογικές συνθήκες στη κεντρική Ιαπωνία μοιάζουν πολύ με τις Ελληνικές.

Γλώσσα: Ιαπωνικά. Λίγα αγγλικά μιλιούνται στις μεγάλες πόλεις

Χρήμα: japanese Yen

Ώρα : + 7 ώρες από Ελλάδα

ΤΟΚΙΟ

Ατελείωτη πόλη. Νομίζετε ότι το Fujiyama είναι κάτι σαν την δική μας Πάρνηθα; Εντάξει, από μια άποψη είναι. Είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και όλης της Ιαπωνίας, αλλά για να το δείτε θα χρειαστεί να ανεβείτε στον Πύργο του “Aιφελ”, (ναι, ναι υπάρχει και αυτό στο Τόκιο)και να κοιτάξετε προσεκτικά με τα ειδικά κιάλια που θα βρείτε στον πύργο.

Με καταρράκτες , παρθένα δάση, σπηλιές, λίμνες, και χιλιάδες θρύλους σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από ένα βουνό. Μπορείτε να το επισκεφθείτε εύκολα και να το περπατήσετε δύσκολο. Εννιά ώρες πεζοπορίας χρειάζεστε για την κορυφή από το επίπεδο 1 στο επίπεδο 10. Αλλά εάν την φθάσετε θα έχετε κερδίσει ένα ακόμα χρόνο ζωής, σκεφθείτε το.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Imperial Palace,τη φαντασμαγορική Ginza για ατελείωτη διασκέδαση, το Βοτανικό κήπο, το Bonsai Village και φυσικά το Nikko ένα μεγαλοπρεπές εθνικό πάρκο με μοναδικούς ναούς και μαυσωλεία.

Συνεχίστε το ταξίδι σας από το Τόκιο προς το Κιότο, Νάρα, ή Χιροσίμα φυσικά με το τρένο σφαίρα. Η μέση ωριαία ταχύτητα είναι 260χιλιόμετρα την ώρα και αποτελεί μόνη της μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία.

ΚΙΟΤΟ

Η πλέον αξιόλογη από τις παλιές Γιαπωνέζικες πρωτεύουσες, χτισμένη σε κλασσικό Κινέζικο στυλ με 400 Ιερούς Σιντοϊστικούς Τόπου,1650 Βουδιστικούς Ναούς και 2 παλάτια! Φυσικά δείτε την περπατώντας. Μην ξεχνάτε ότι εδώ βρίσκονται συμπτωματικά τα στρατηγεία του Zen και τα σπίτια που εκπαιδεύονται οι Γκέισες, σήμερα.

ΝΑΡΑ

Χρονολογείτε από τις πρώτες μέρες των ανθρώπων στην Ιαπωνία. Δείτε τα παραδοσιακά σπίτια, την 5όροφη παγόδα του Kofuku-ji, τα αρχαία αγάλματα και το διάσημο Μεγάλο Βούδα – το μεγαλύτερο ξύλινο κατασκεύασμα του κόσμου. Μη ξεχάσετε να γράψετε σε ένα κεραμίδι τις κρυφές επιθυμίες σας, οι μοναχοί θα το τοποθετήσουν στην στέγη του Ναού μέχρι αυτές να πραγματοποιηθούν. Φυσικά ταΐστε με το χέρι σας τα ατέλειωτα ελεύθερα ελάφια της περιοχής.

ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Επισκεφθείτε τρία σημεία της πόλης:

Α) το σημείο που έπεσε η βόμβα, στην πραγματικότητα εξερράγη πάνω από κει που θα βρίσκεστε, κάθετα του κτιρίου, ενός από τα ελάχιστα, που δεν κατεστράφησαν ολοσχερώς.

Β) το μουσείο, θα ενοχληθείτε, αλλά θα δείτε τι δεν γνώριζαν αυτοί που έριξαν την βόμβα και τι δεν μας λένε σήμερα που γνωρίζουν.

Γ) την φλόγα της ειρήνης, καίει ανατολικά του μουσείου και θα εξακολουθεί να καίει έως να εξαφανιστούν τα πυρηνικά όπλα από τη γη. Προσοχή, η επίσκεψη στη Χιροσίμα δεν είναι μια επίσκεψη φρίκης αλλά επίσκεψη στον καλά κρυμμένο εαυτό μας.

Share:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.aerotickets.gr/iaponia/
LinkedIn
Follow by Email
RSS