Ελβετία: Ηλιόλουστη και… αλλιώτικη

Αξίζει να δείτε

Τις μεγάλες πόλεις αλλά και τις μικρές, τα χειμερινά θέρετρα και τα θερινά, τα κυριότερα βουνά, ποτάμια, διαύλους κ. α. Όλα είναι υπέροχα.

Τοπική ώρα

Η Ελβετία είναι μια ώρα πίσω από την Ελλάδα. Όταν εδώ είναι 12 το μεσημέρι, εκεί είναι 11 π.μ.

Τι μπορείτε να αγοράσετε

Όλων των ειδών τα ελβετικά ρολόγια, από φθηνά και μοντέρνα έως πολύ ακριβά και κλασικά, καθώς και άλλα χειροποίητα, από ρολόγια κούκους έως ρολόγια συναρμολόγησης με μπίλιες… επίσης μάσκες με πρόσωπα γριάς μάγισσας, κεντήματα, ξυλόγλυπτα, τυριά και ειδικά μαχαίρια γι’ αυτά (συνιστούμε αυτό που λειτουργεί σαν καρβουντιστήρι), εξάρτημα για φοντί, ελβετικούς σουγιάδες διαφόρων ειδών και μεγεθών και φυσικά σοκολάτες.

Τι μπορείτε να γευθείτε

Στην ρομαντική Ελβετία εκτός από το παραδοσιακό φοντί –διάφορα τυριά βρασμένα, δηλαδή σε υγρή μορφή- που απολαμβάνεται μόνο σε κατάλληλη ατμόσφαιρα (σκοτάδι ή ημίφως) , υπάρχει και το ρακλέτ του Βαλέ, που συνοδεύεται από πατάτες ψημένες με τη φλούδα. Στη γερμανική Ελβετία η κουζίνα είναι πιο βαριά και τα γεύματα περιλαμβάνουν εξαιρετικά αλλαντικά με μεγάλη ποικιλία από λουκάνικα.

Φιλοδωρήματα

Η Ελβετία είναι από τις λίγες χώρες όπου μπορεί ο ενδιαφερόμενος να μη δώσει φιλοδώρημα. Περιλαμβάνεται σχεδόν παντού. Συνιστούμε να δίνετε στους αχθοφόρους και στους οδηγούς ταξί.

Γενεύη

2 πράγματα που δε πρέπει να χάσετε!

1. Το μέγαρο των Ηνωμένων εθνών

Όποιος φθάνει στη Γενεύη τον πρώτο χαιρετισμό τον απευθύνει στο μέγαρο των Ηνωμένων εθνών που βρίσκεται σε ένα πανέμορφο πάρκο γειτονικό με τον Βοτανικό κήπο, πλούσιο σε κάθε είδους φυτά. Το κτίριο άρχισε να χτίζεται τι 1927 ως έδρα της Κοινωνίας των Εθνών και σήμερα φιλοξενεί τα ευρωπαϊκά Ηνωμένα Έθνη.

2. Το μνημείο της μεταρρύθμισης

Ένα σημαντικό αξιοθέατο της Γενεύης, που το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο, είναι το μνημείο της μεταρρύθμισης. Πρόκειται για ένα μακρύ τείχος 100μ με το τετραπλό γλυπτό σύμπλεγμα της Καλβινιστικής Μεταρρύθμισης.

Ζυρίχη

2 πράγματα που δε πρέπει να χάσετε!

1. να πάτε στην Grossmunster

Η πρώτη επίσκεψη σας στην Ζυρίχη θα σας φέρει σίγουρα στην Μητρόπολη, που είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ελβετίας, ρωμανικού ρυθμού. Κοντά στην μητρόπολη θα δείτε και τη Βασερκίρχε. Μια εκκλησία του 15ου αιώνα.

2.να επισκεφθείτε τον St. Pierre

Ο καθεδρικός ναός του st. Pierre κτίσθηκε μεταξύ του 1160 και του 1232 και είναι μίγμα πολλών αρχιτεκτονικών τεχνοτροπιών. Όταν τον επισκεφθείτε μη διστάσετε να ανεβείτε τα 157 σκαλοπάτια της ελικοειδούς σκάλας του βόρειου πύργου και θα έχετε μια πανοραμική άποψη της πόλης. Μετά τη Μεταρρύθμιση ο καθεδρικός ναός καλβινιστών.