Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος (ATH), βρίσκεται στα Σπάτα 30 χιλιομετρα ανατολικα της πόλης της Αθήνας, περιμετρικά της Μεσογέας το Μαρκόπουλο, το Κορωπί, και η Λούτσα. Άρχισε να λειτουργέι το 2001 και μέχρι τώρα εχει φτάσει στο επιπεδο εξυπηρέτησης 18 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Η προσέλευση προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) απο το κέντρο της πρωτεύουσας και απο τα περιφερειακά λιμάνια της Αττικής εκτελείται με όλα τα υπάρχοντα μέσα μαζικής μεταφοράς καθ’ όλο το 24ωρο. Προσεγγίζουν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος 6 express γραμμές λεωφορείων ΟΑΣΑ, η γραμμή 3 του μετρό και 1 γραμμή προαστιακού σιδηρόδρομου. Οδικώς επίσης μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο μέσω της Αττικής Οδού.Τα λεωφορεία που συνδέονται με το αεροδρόμιο είναι το Χ92 από την Κηφισιά, το Χ93 από το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ στον Κηφισό, το Χ94 από την λεωφόρο Μεσογείων (αφετηρία Εθνική Άμυνα), το Χ95 από την Πλατεία Συντάγματος, το Χ96 από τον Πειραιά και τέλος το Χ97 από το Σταθμό του μετρό στη Δάφνη. Με τον προαστιακό σιδηρόδρομο υπάρχουν δρομολόγια που συνδέουν το αεροδρόμιο με τον Σταθμό Λαρίσης, αλλά και το λιμάνι του Πειραιά. Και οι 6 λεωφορειακές γραμμές που κυκλοφορούν 24-7.

Το Πάρκινγ που βρίσκεται μεσα στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας διαθέτει συνολικά 7.160 θέσεις για στάθμευση μικρής και μακράς διάρκειας. Επιπλέον διατίθεται υπηρεσία διακεκριμένης στάθμευσης.

Στο Αεροδρόμιο των Αθηνών υπάρχει ειδικός χώρος που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να απασχολούν τα παιδιά που ταξιδεύουν με τους γονεύς τους και εποπτεύεται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που φροντίζει για την ασφάλεια των παιδιών, διευκολύνοντας τους γονείς να διεκπεραιώσουν τις ταξιδιωτικές τους διαδικασίες. Λειτουργεί καθημερινά 09:00 με 21:00. Και βρίσκεται δίπλα στις εξόδους αναχώρησης Β1-2. Επίσης στο αεροδρόμιο εξυπηρετούνται υπηρεσίες όπως τραπεζικές και συναλλαγματικές συναλλαγές, καθώς επίσης και εταρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, κιόσκι τουριστικών πληροφοριών ταχυδρομείο, σε 24ωρη βάση, lockers (υπηρεσία φύλαξης αποσκευών) Ad Hoc Service και VIP Service για μεταφορά των αποσκευών σας, wireless internet zone για 45 λεπτά, μόνιμη έκθεση αφιερωμένη στον Ελευθέριο Βενιζέλο καθώς και έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών υπάρχει Επιχειρηματικό Κέντρο που βρίσκεται στο επίπεδο των αφίξεων. Είναι ένας χώρος σχεδιασμένος να καλύπτει τις επαγγελματικές ανάγκες των ταξιδιωτών, παρέχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, τηλέφωνο, φαξ, εκτυπωτή, αίθουσα συσκέψεων 6 ατόμων, projector και εξοπλισμό teleconference.

Share:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.aerotickets.gr/diethnis-aerolimenas-athinwn/
LinkedIn
Follow by Email
RSS