Αεροδρόμιο Χανίων

Το αεροδρόμιο των Χανίων (CHQ), βρίσκεται 15χλμ. ανατολικά της πόλης των Χανίων στην περιοχή Σούδα. Εξυπηρετεί τόσο προγραμματισμένες πτήσεις μεγάλων αεροπορικών εταιρειών όσο και πτήσεις charter ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η προσέγγιση στο αεροδρόμιο είναι αρκετά περιορισμένη καθώς τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν είναι αρκετά συχνά.

Συγκεκριμένα από τα Χανιά προς το αεροδρόμιο πραγματοποιούνται δρομολόγια στις 6:00, 9:00 και 18:30 και από το αεροδρόμιο προς τα Χανιά στις 7:15, 10:30 και 21:30. Το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 2,10 1 € ενώ ισχύει έκπτωση 50% για πολύτεκνους και 25% για φοιτητές. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Μία άλλη επιλογή, και μάλλον πιο εξυπηρετική, είναι η χρήση ταξί. Υπάρχει σταθμός ταξί ακριβώς έξω από την είσοδο του αεροδρομίου, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταβείτε στο τελικό προορισμό σας. Το ταξί θα σας μεταφέρει στην πόλη των Χανίων σε 10 λεπτά και η μετάβαση κοστίζει περίπου 20 € παρά το γεγονός της σύντομης διαδρομής.

Το αεροδρόμιο των Χανίων λειτουργεί όλο το 24ωρο, είναι πλήρως εξοπλισμένο και προσφέρει στους επισκέπτες του γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, καταστήματα αφορολόγητων ειδών, διάφορα άλλα καταστήματα, καφέ, χώρους στάθμευσης εκτός αεροδρομίου, ιατρείο που λειτουργεί τις πρωινές ώρες, γραφείο πληροφοριών, γραφείο απολεσθέντων και υποκατάστημα της Ελληνικής Αστυνομίας, Α.Τ.Μ. της Εμπορικής Τράπεζας και Τελωνείο.

Share:
Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://www.aerotickets.gr/aerodromio-chaniwn/
LinkedIn
Follow by Email
RSS